به گزارش روابط عمومی بازرگانی قاسمی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، درباره ایجاد نمایشگاه دائمی محصولات کشاورزی در گرگان گفت: نیاز اصلی امروز اقتصاد کشور واگذاری امور به بخش خصوصی و ایجاد فضا برای عرضه توانمندی های اقتصاد است و این نمایشگاه می تواند الگوی خوبی در حوزه کشاورزی باشد.
یوسفی اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها در سخنرانی های خود بر مساله اقتصاد تاکید داشتند و رئیس جمهور محترم نیز اعتماد به بخش خصوصی را سرلوحه موضوعات اقتصادی قرار داده اند، دولت در تمام لایه های خود باید به بخش خصوصی اعتماد کند و در امور از ظرفیت بخش خصوصی بهره ببرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، با یادآوری این که اهمیت توجه به حوزه اقتصادی برای گلستان ضروری است، افزود: همه تلاش ها برای بهبود وضعیت کشاورزی به بهبود اقتصاد استان منجر خواهد شد و قطعا هم رضایت مردمی به همراه دارد و هم باعث موفقیت دولت می شود.
یوسفی راه اندازی پایانه صادراتی را برای گلستان ضروری دانست و همچنین راه اندازی مرکز دائمی فروش محصولات کشاورزی را قدمی نو برای اقتصاد استان دانست و گفت: بخش کشاورزی ما به چنین مرکزی که محصولات متنوع و خدمات حرفه ای ارائه دهد نیاز داشت و اکنون این نیز توسط بازرگانی قاسمی که یک مجموعه حرفه ای است، برطرف شده است.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان افزود: کشاورزان ما همواره نگران تامین به موقع، با کیفیت، به مقدار و معتبر محصولات مورد نیاز خود بوده اند و گاهی عدم تامین این موارد به معیشت آن ها صدماتی هم وارد کرده بود، اما اکنون می توان امید داشت شرایط با راه اندازی این مرکز از گذشته بهتر شود.
وی با تقدیر از بازرگانی قاسمی و تعاون روستایی گلستان و شهرستان گرگان برای همکاری در این زمینه، گفت: این همکاری الگویی برای سایر بخش های اقتصادی و سایر استان ها است و امیدوارم با نگاهی که استاندار محترم، جناب طهماسبی دارند بتوان این نوع تفکر را گسترش داد.
یوسفی یادآور شد: با نگاه مثبت و خوبی که تعاون روستایی به بخش کشاورزی در این بخش ایجاد کرده، شاهد حضور برندهای مطرح در استان هستیم اما ضرورت دارد این نوع نگاه را تقویت و حمایت کرد.
*دولت باید تصدی گری ها را به بخش خصوصی واگذار کند
ایمانی، دبیرخانه کشاورز گلستان با بیان اینکه مطابق اصل ۴۴، مطابق اصل 44 و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی مصوب سال 1389 مجلس شورای اسلامی، دولت باید تمام تصدی گری ها را به بخش خصوصی واگذار کند، گفت: طبق این اصل بخش دولتی می تواند با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی، کشاورزی گلستان را به سمت تخصصی شدن و در نهایت افزایش بهره وری پیش ببرد.
علی قلی ایمانی با اشاره به افتتاح مرکز دائمی کشاورزی در گرگان ضمن تاکید به اینکه در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده، خودکفایی امنیت غذایی به ۹۰ درصد برسد، اظهار کرد: در این راستا موضوع مکانیزاسیون، استفاده از نهاده های باکیفیت و ارتقا دانش کشاورزی به منظور افزایش بهره وری در تولید محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت است.
دبیرخانه کشاورز گلستان افزود: قریب به ۷۰ درصد اقتصاد گلستان به صورت مستقیم و غیر مستقیم به حوزه کشاورزی مرتبط است و همچنین ۵۰ درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی شاغل هستند.
وی با بیان اینکه مطابق اصل 44 و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی مصوب سال 1389 مجلس شورای اسلامی، دولت باید تمام تصدی گری ها را به بخش خصوصی واگذار کند، گفت: طبق این اصل بخش دولتی می تواند با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی، کشاورزی گلستان را به سمت تخصصی شدن و در نهایت افزایش بهره وری پیش ببرد.
ایمانی با تاکید بر لزوم افزایش پویایی در جامعه کشاورزی گفت: میانگین سن کشاورزان در استان گلستان حدود 50 سال است و این افراد مقاومت زیادی در برابر دریافت آموزش از کارشناسان و متخصصان دارند.
وی اضافه کرد: در مرکز دائمی کشاورزی که به همت تعاونی روستایی و با مشارکت بازرگانی قاسمی ایجاد شده، در کنار عرضه محصولات مورد نیاز کشاورزان و آموزش هایی که توسط متخصصان ارائه می شود، سایر کشاورزان که از محصولات کیفی و روش های توصیه شده استفاده کردند، تجربیات خود را در اختیار مشتریان قرار می دهند که این موضوع در ارتقا دانش و آگاهی بسیار مهم است.
ایمانی بیان کرد: عرضه اکثر نیازهای کشاورز به همراه آموزش، کشاورزی ما را به روش هایی که کشورهای توسعه یافته استفاده می کنند نزدیک می کند.
دبیر خانه کشاورز گلستان در ادامه گفت: این تعامل بخش تعاونی و بخش خصوصی شروع خوبی برای ادامه این مسیر به حساب می آید که امیدواریم جهاد کشاورزی نیز در این مسیر قدم بردارد و دست از تصدی گری در کوچکترین تا بزرگترین امور این حوزه بردارد.
*دسترسی آسان به تجهیزات و نهاده های کشاورزی در «مرکز دائمی کشاورزی»
صادقی، مدیر عامل اتحادیه تعاون روستایی گرگان و دشت گفت: با ایجاد مرکز دائمی کشاورزی به همت تعاونی روستایی و با مشارکت بازرگانی قاسمی، کشاورز می تواند با اطمینان خاطر و بدون سردرگمی سموم و نهاده های مورد نیاز خود را تهیه کند.
رضا صادقی اظهار کرد: با توجه به اینکه شبکه تعاون روستایی در خرید و تولید محصولات فعالیت دارد، پیمانکاران زیادی با ما در ارتباط هستند.
مدیر عامل اتحادیه تعاون روستایی گرگان و دشت افزود: با توجه به تنوعی که در سموم وجود دارد حلقه مفقوده ای در این بین وجود داشت، به همین منظور تعاونی روستایی با همکاری بازرگانی قاسمی نمایشگاه دائمی کشاورزی را دایر کرد تا کشاورز بتواند در این مرکز سموم مورد نیاز خود را با کیفیت و قیمت خوبی خریداری کند تا راندمان تولید افزایش یابد.
وی با بیان این که تعاونی ها تشکل هایی هستند که از سهامداران مردمی تشکیل شده اند، گفت: در صورت موفقیت، این طرح می تواند الگویی برای سایر استان ها باشد.
مدیر عامل اتحادیه تعاون روستایی گرگان و دشت بیان کرد: با ایجاد چنین مرکزی، کشاورز می تواند با اطمینان خاطر و بدون سرگردانی سموم و نهاده های مورد نیاز خود را تهیه کند.
صادقی گفت: در این مرکز علاوه بر عرضه کالاها، تجهیزات، ملزومات و نهاده ها از کارشناسان خبره استفاده کرده و علم روز را به کشاورزان آموزش داده می شوند.
وی یادآور شد: دولت در همکاری با بخش خصوصی تاکید دارد و این نوع همکاری آغازی برای تحقق وعده ها است.
*چاره ای جز اعتماد به بخش خصوصی نداریم| نقش نمایشگاه دائمی محصولات کشاورزی در جلب رضایت کشاورزان
هاشمی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تاکید بر این که برای بهبود وضعیت اقتصاد گلستان چاره ای جز اعتماد به بخش خصوصی نداریم، گفت: نمایشگاه دائمی محصولات کشاورزی که با همراهی بخش خصوصی، تعاون روستایی و دولت اجرا شده به جلب رضایت کشاورزان کمک بزرگی می کند.
هامان هاشمی با تاکید بر این که بهبود معیشت کشاورزان به عوامل مختلف وابسته است، اظهار کرد: پرداخت به موقع تولیدات، قیمت گذاری مناسب و تامین به موقع و با کیفیت نهاده و بذر نقش مهمی در جلب رضایت کشاورزان دارد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه برای تامین بذر و کود باید به بخش خصوصی اعتماد کرد، گفت: وابستگی همه عوامل به دولت و عدم چالاکی دولت در فعالیت های اجرایی باعث ایجاد چالش هایی در فرایندهای تولید محصولات کشاورزی شده و ضروری است برای رفع این مساله به بخش خصوصی اعتماد کرد.
هاشمی اعتماد به بخش خصوصی برای بهبود اقتصاد را یک ضرورت دانست و با تاکید بر این که ایجاد یک مرکز دائمی توسط بخش خصوصی که بهترین محصولات کشاورزی را عرضه کند بسیار ضروری بوده، افزود: اکنون این مرکز با همکاری بازرگانی قاسمی، تعاون روستایی و حمایت دولت اجرایی شده و این می تواند نوید بخش توسعه همکاری ها در آینده باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به سخنان استاندار گلستان در حمایت از بخش خصوصی، اضافه کرد: این اقدام را می توان اجرایی کردن وعده استاندار هم برشمرد و خرسندیم که نگاه به ظرفیت های بخش خصوصی دیگر شعاری نیست.
هاشمی خواستار توسعه این نوع فعالیت در سطح استان و کشور شد و گفت: اتاق بازرگانی گرگان هم آماده است ضمن حمایت از این نوع فعالیت ها، ظرفیت های استان را در بهبود اقتصاد استان همراه کند.